در جلسه كارگروه ملی كاهش آلودگی هوا مطرح شد:
دود اختلاف پلیس و وزارت كشور به چشم مردم می رود
تاكسی مدرن: دبیر كارگروه ملی كاهش آلودگی هوا با اشاره به اینكه هنوز طرح LEZ در همه كلانشهرها اجرا نشده است، اظهار داشت: پلیس و وزارت كشور در مورد نحوه دسترسی به اطلاعات مربوط به تخلفات معاینه فنی اختلاف نظر دارند و برای همین طرح LEZ در كلانشهرها اجرا نشده است. مسلماً دود اختلاف نظر بین دستگاه ها به چشم مردم می رود.
به گزارش تاكسی مدرن به نقل از ایسنا، وحید حسینی دبیر كارگروه ملی كاهش آلودگی هوا در سی وششمین جلسه كارگروه ملی كاهش آلودگی هوا با اشاره به اینكه اجرای طرح LEZ (طرح كاهش) در شهر تهران و سایر كلانشهرها یكی از مهمترین مصوبات كارگروه است، اظهار داشت: در امتداد اجرای این مصوبه وزیر كشور اخیراً به فرمانده نیروی انتظامی نامه ای ارسال كرده است. همین طور اجرای طرح LEZ در شورای عالی ترافیك به تصویب رسیده است.
وی افزود: قرار بود از شروع آبان ماه سال جاری، جرایم معاینه فنی خارج از محدوده LEZ در كل سطح شهر تهران به صورت ۲۴ ساعته اعمال شود و برای بقیه كلانشهرها در محدوده های LEZ كه مجهز به دوربین شده است؛ این قانون اجرایی شود.
دبیر كارگروه ملی كاهش آلودگی هوا با اشاره به اینكه در جلسه گذشته كارگروه ملی، گزارشی از طرف پلیس در مورد تعداد كل جرایم معاینه فنی نمایش شد، اظهار داشت: این گزارش در امتداد مصوبه كارگروه كاهش آلودگی هوا نبود و مورد تأیید قرار نگرفت بدین سبب درخواست كردیم كه تعداد جرایم به تفكیك شهر و به صورت ماهانه اعمال شود. همین طور برای شهر تهران این گردنگیر وجود داشت كه تعداد جرایم خارج از محدوده LEZ و خارج از ساعات زوج و فرد اعلام گردد چون در تهران همه مبادی ورودی و خروجی به دوربین كنترل معاینه فنی تجهیز شده اند.
حسینی در ادامه سی وششمین جلسه كارگروه ملی كاهش آلودگی هوا اظهار داشت: بر طبق گزارش امروز پلیس، از شروع سال ۹۷ حدود سه میلیون جریمه معاینه فنی و ابتدای آبان ماه همین سال حدود یك میلیون جریمه معاینه فنی صادر گردیده است كه مجموع جریمه ها حدود ۱۳۲ میلیارد تومان می شود. تاكید ما این است كه از این مبالغ می توان بخش هایی را برای اسقاط و نوسازی اختصاص داد.
بگفته حسینی، گزارش های پلیس نشان داده است كه دوربین های ثبت تخلف در خارج از محدوده LEZ و خارج از ساعات زوج و فرد یعنی بطور ۲۴ ساعته فعال می باشند و خودروهای فاقد معاینه فنی را جریمه می كنند.
وی با تاكید بر اینكه متأسفانه هنوز قانون LEZ در همه كلانشهرها اجرا نمی گردد، اشاره كرد: با عنایت به اختلاف نظر پلیس و وزارت كشور در مورد نحوه دسترسی به اطلاعات مربوط به تخلفات خودرویی، طرح LEZ هنوز بطور كامل اجرا نشده است. به نظر من هزینه این اختلاف بین دستگاهی را مردم می پردازند.
این مقام مسئول در سازمان محیط زیست اشاره كرد: بعنوان ناظر قانون هوای پاك اعلام می نماییم كه بند مربوط به اجرای طرح LEZ هنوز در هشت كلانشهر اجرا نشده است. امیدوارم وزارت كشور و پلیس درصدد رفع اختلافات برآیند تا مصوبه كارگروه كلی كاهش آلودگی هوا كه در عین حال مصوبه شورای عالی ترافیك است و وزیر كشور باز در این مورد ابلاغیه ای داشته؛ هر چه سریع تر اجرا شود.
دبیر كارگروه ملی كاهش آلودگی هوا با اشاره به اینكه بیشتر از ۴۰۰ مركز معاینه فنی در كشور وجود دارد، اظهار داشت: قانون هوای پاك به عبارت «مراكز معاینه فنی مورد تأیید سازمان محیط زیست» اشاره نموده است. بدین سبب اگر مركزی تاییدیه سازمان محیط زیست را نداشته باشد نمی تواند به فعالیت خود ادامه دهد. سازمان از این ابزار قانونی استفاده می نماید.
حسینی اشاره كرد: اگر ادارات كل محیط زیست استان ها گزارشی در مورد تخلف مراكز معاینه فنی عرضه كنند، سازمان محیط زیست طی نامه ای به وزارت كشور درخواست می كند كه مجوز صدور گواهی معاینه فنی مركز متخلف در سیمفا (سامانه یكپارچه معاینه فنی ایران) لغو شود. تابحال از این ابزار قانونی برای دو مركز استفاده شده است. البته بر طبق قانون امكان شكایت از مركز معاینه فنی متخلف به قوه قضائیه و تشكیل پرونده باز وجود دارد.
این پست تاکسی مدرن را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب