یك مركز پژوهشی منتشر كرد؛

عدم هماهنگی روند استفاده از منابع صندوق توسعه ملی با اساسنامه

عدم هماهنگی روند استفاده از منابع صندوق توسعه ملی با اساسنامه

مرکز پژوهش های توسعه و آینده نگری گزارشی را با عنوان بررسی نقش صندوق توسعه ملی در لایحه بودجه 1401 کل کشور تهیه کرده است.


به گزارش تاکسی مدرن به نقل از مهر مرکز پژوهش های توسعه و آینده نگری گزارشی را با عنوان بررسی نقش صندوق توسعه ملی در لایحه بودجه ۱۴۰۱ کل کشور تهیه کرده است.
در قسمتی از این گزارش آمده است بهره برداری ناصحیح از منابع طبیعی ازجمله نفت خام و گاز طبیعی سبب آثار منفی و مشکلات ساختاری در نظام اقتصادی کشور ازجمله وابستگی زیاد بودجه عمومی دولت به درآمدهای صادراتی نفت و نوسانات آن، فزونی واردات نسبت به صادرات، کاهش قدرت رقابتی تولیدات داخلی نسبت به محصولات وارداتی، افزایش هزینه های دولتی و تورم بوده است. در پی این روند، اندیشه تأسیس صندوق های ثروت ملی شکل گرفته است. در ایران دو نهاد شبیه صندوق های ثروت ملی، شکل گرفت. اولین نهاد با هدف ثبات سازی منابع بودجه و کاهش آثار نوسانات درآمدهای مزبور بر بودجه عمومی دولت با عنوان «حساب ذخیره ارزی» بوجود آمد.
دومین نهاد، تأسیس صندوق توسعه ملی بوده است. این صندوق برای اهداف توسعه ای کشور با دو ماموریت «تبدیل قسمتی از عوائد فروش نفت و گاز و فرآورده های آنها به ثروت های ماندگار، مولد و سرمایه های زاینده، حفظ سهم نسل های آینده از منابع نفت و گاز کشور» و «ارائه تسهیلات به بخش غیردولتی با اولویت های تعیین شده» ایجاد گردیده است.
روند استفاده از منابع صندوق توسعه ملی تا حدود زیادی با اساسنامه، اهداف و ماموریت تأسیس آن ناهمخوانی داشته است. برمبنای قوانین بودجه های سنواتی و دیگر مجوزهای خاص، دولت مجاز شده است علاوه بر سهم خود، قسمتی از سهم صندوق توسعه ملی حاصل از عوائد صادرات نفتی را به خود اختصاص دهد. فارغ از آن، تعدادی از برداشت های مزبور بعنوان تسهیلات به دولت و برخی دیگر بدون بازپرداخت و دارای ماهیت «بازگشت از منابع» است. حال این پرسش مطرح می شود که علت این انحراف از سیاست های تدوین شده چیست؟ موانع اجرای قانون مزبور کدام است و راه برون رفت از آن چیست؟
سیاست های اعلامی دولت برای تامین منابع مالی در سال ۱۴۰۱، شناسایی پایه های مالیاتی و ایجاد درآمدهای جدید، فروش، واگذاری و مولدسازی دارایی های فیزیکی، توسعه بازار بدهی، جلب سرمایه خارجی و تامین منابع مالی داخلی و یا خارجی (فاینانس)، برنامه ریزی لازم برای آزادسازی منابع ارزی موجود در خارج از کشور تعیین شده است.
این گزارش در ۴۳ صفحه و با موضوعات متنوعی از جمله: بررسی بخشنامه بودجه سال ۱۴۰۱، نقش صندوق توسعه علمی در تامین مالی بودجه عمرانی، سهم صندوق توسعه ملی حاصل از درآمدهای نفتی و غیره… انتشار یافته است.
علاقه مندان می توانند با مراجعه به تارنمای مرکز به آدرس www.dfrc.ir متن کامل این گزارش پژوهشی را ملاحظه نمایند.

1400/12/15
10:02:48
0.0 از 5
547
تگهای خبر: تولید , صادرات , عمرانی , فروش
این پست تاکسی مدرن را می پسندید؟
(0)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۵

لینک دوستان تاكسی مدرن

تاکسی مدرن

تگهای تاكسی مدرن

taximodern.ir - حقوق مادی و معنوی سایت تاكسی مدرن محفوظ است

تاكسی مدرن

سفارش آنلاین تاکسی مدرن