تدوین ضوابط برنامه ساخت مسکن استاندارد برای کم درآمدها

تدوین ضوابط برنامه ساخت مسکن استاندارد برای کم درآمدها

به گزارش تاکسی مدرن، معاون وزیر راه و شهرسازی اظهار داشت: تدوین ضوابط ساخت مسکن استاندارد و در استطاعت برای قشر شریف و زحمتکش کم درآمد از برنامه های دولت می باشد که بر مبنای سند ملی جدید توانمندسازی سکونتگاه های غیررسمی در دستور کار قرار دارد.


به گزارش تاکسی مدرن به نقل از ایسنا، محمد آیینی ـ مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران ـ در نشست «مسکن در استطاعت؛ تاملی در سیاست های بازآفرینی شهری» اظهار نمود: یک میلیون و ۴۰۰ هزار واحد مسکن ناپایدار در بافت های فرسوده کشور شناسایی شده است. در بافت های تاریخی فرسوده کشور هم حدود ۳۳۰ هزار بنای ناپایدار و سقف لرزان وجود دارد.
وی ادامه داد: ساخته نشدن مسکن استطاعت پذیر در کشور، زمینه ساز پدیده حاشیه نشینی یا سکونتگاه های غیررسمی در کشور است. حدود ۹۲۸ هزار بنای ناپایدار در مناطق حاشیه نشینی (سکونتگاه های غیررسمی) هم شناسایی شده است.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه نظام برنامه ریزی شهری در حوزه مسکن و ضوابط شهرسازی مطابق استطاعت گروههای کم درآمدها نبوده است، اظهار داشت: برنامه ریزی مسکن و تدوین ضوابط لازم برای ساخت مسکن کم درآمدها باید در اولویت قرار گیرد و برای این قشر شریف جامعه باید مسکن استاندارد بسازیم، مسکن کم درآمدها مترادف با ساخت مساکن با متراژ کوچک نیست.
به قول آیینی، مسکن کوچک و تنگ مورد تایید ادبیات دینی و روایات ائمه معصومین علیهم السلام نیست و مسکن وسیع هم از علائم سعادت مومن دانسته شده است. اما روی دیگر این سکه، میزان وسع و توانایی افراد است. به عبارت دیگر، اندازه مسکن را وسع افراد و میزان حمایت دولت تعیین می کند.


مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با طرح این سوال که آیا هم اکنون ضوابط شهرسازی کشور جوابگوی مساکن کم درآمدها است یا خیر؟ بیان نمود: در سند ملی توانمندسازی سکونتگاه های غیررسمی آمده است که شهرسازی باید استطاعت پذیر باشد یعنی پیش از برنامه ریزی ساخت مسکن باید بدانیم که مسکن در کجا باید تولید شود.
آیینی اظهار داشت: شهرسازی در استطاعت باید بتواند دسترسی مسکن و امکانات فضای شهری را برای گروههای کم درآمد فراهم آورد.
وی، توزیع امکانات به صورت عادلانه (عدالت اجتماعی) و رفع تبعیض های ناروا را از آرمان های انقلاب اسلامی دانست و اضافه کرد: شهرسازی در استطاعت می تواند این تبعیض های ناروا را برطرف و توزیع مناسبی از امکانات ایجاد نماید.
دبیر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار خاطرنشان کرد: باید گروههای کم درآمد در نظام برنامه ریزی شهری و ساخت مسکن را به رسمیت شناخته و ضوابطی در حوزه شهرسازی در حد استطاعت همه شهروندان جامعه تدوین شود.
معاون وزیر راه و شهرسازی ضمن اشاره به این که مسکن در استطاعت یعنی ساخت مسکن مناسب با حمایت دولت برای دهک های متوسط و پایین جامعه که توانایی تهیه آنرا ندارند، گفت بر مبنای سند ملی جدید توانمندسازی سکونتگاه های غیررسمی مقرر شده است با همکاری وزارت خانه های راه و شهرسازی، کشور و تعاون و وزارت کار و رفاه اجتماعی و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی ضوابط شهرسازی در استطاعت، مسکن تدریجی، مسکن اجتماعی و سیاست های اجرایی و راهکارهای شهرسازی تدوین و به تصویب ستاد ملی بازآفرینی شهری ایران و شورایعالی معماری و شهرسازی کشور برسد.



1402/11/26
13:57:34
5.0 از 5
419
تگهای خبر: استاندارد , تولید , شركت , شهروندان
این پست تاکسی مدرن را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۲

لینک دوستان تاكسی مدرن

تاکسی مدرن

تگهای تاكسی مدرن

taximodern.ir - حقوق مادی و معنوی سایت تاكسی مدرن محفوظ است

تاكسی مدرن

سفارش آنلاین تاکسی مدرن