بررسی دستاوردهای سید الشهدای خدمت
چه عواملی باعث بهبود فضای کسب وکار در ۳ سال دولت شهید رئیسی شد؟
تاکسی مدرن: به گزارش تاکسی مدرن، بررسی دلایل و نشانه های تحقق شاخصهای بازار کار در دولت سیزدهم نشان داده است که مجموعه ای از اقدامات در این خصوص اثرگذار بوده که احیای بنگاه های راکد، نظارت سختگیرانه بر فرآیند اشتغال، افزایش آمار بیمه شدگان تأمین اجتماعی، تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار، افزایش موثر حداقل دستمزد، توسعه مشاغل خانگی و کاهش آمار مقرری بگیران بیمه بیکاری را باید همچون عوامل برشمرد.
به گزارش تاکسی مدرن به نقل از ایسنا، بنابر اعلام مراجع رسمی آماری در طول ۳ سال خدمت دولت سیزدهم نرخ بیکاری تک رقمی و به زیر ۱۰ درصد رسید که نشانگر تلاش دولت برای ایجاد اشتغال، بهبود فضای کسب و کار و برقراری امنیت شغلی نیروهای کار بوده است. طبق اعلام مرکز آمار ایران، نرخ بیکاری در سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ به ترتیب، ۹.۲ درصد و ۹ درصد بود اما در سال ۱۴۰۲ در کانال ۸.۱ درصد قرار گرفت.
در همکاری و هم افزایی میان وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و دستگاههای اجرایی در اجرای برنامه ها و سیاست گذاری های در ارتباط با اشتغال، هدفگذاری ایجاد یک میلیون شغل در کشور محقق شد و دولت شهید رئیسی به وعده ایجاد یک میلیون شغل جامه عمل پوشاند.
اما چه عواملی بر بهبود فضای کسب و کار، کاهش نرخ بیکاری، ایجاد یک میلیون شغل و رونق بازار کار اثرگذار بوده است؟
در بررسی دلایل و نشانه های تحقق شاخصهای بازار کار در می یابیم که مجموعه ای از اقدامات صورت گرفته در دولت مردمی سیزدهم همچون احیای بنگاه های راکد، نظارت سختگیرانه بر فرآیند اشتغال، رشد آمار بیمه شدگان تأمین اجتماعی، تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار، تزریق منابع و تسهیلات اشتغال، افزایش موثر حداقل دستمزد، مثبت شدن نرخ رشد اقتصادی، توسعه مشاغل خرد و خانگی و کاهش آمار مقرری بگیران بیمه بیکاری به تحقق شاخصهای بازار کار منجر گردیده است.
در دولت شهید رئیسی احیای بیشتر از ۷۰۰۰ واحد راکد و نیمه فعال در جهت اجرای نهضت احیای واحدهای راکد صورت گرفت و کارخانه هایی که در یک دهه گذشته به تعطیلی کشیده شده بودند مجدد در مدار تولید قرار گرفتند و کارگران آنها به خطوط تولید بازگشتند.در دولت شهید رئیسی احیای بیشتر از ۷۰۰۰ واحد راکد و نیمه فعال در جهت اجرای نهضت احیای واحدهای راکد صورت گرفت و کارخانه هایی که در یک دهه گذشته به تعطیلی کشیده شده بودند مجدد در مدار تولید قرار گرفتند و کارگران آنها به خطوط تولید بازگشتند.
تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار از راه درگاه ملی مجوزها از دیگر اقداماتی بود که در دولت سیزدهم رقم خورد.
طبق ماده ۷ قانون اصل ۴۴ قانون اساسی دولت مکلف شده تا شرایط کسب و کار را برای فعالان اقتصادی تسهیل کند، اما تا پیش از دولت سیزدهم گام بلندی در جهت اجرای این تکلیف قانونی برداشته نشده بود. با روی کار آمدن دولت سیزدهم، این تکلیف بر زمین مانده عملیاتی شد و دولت با فراهم کردن امکان اتصال تمام دستگاههای اجرایی به درگاه ملی مجوزها، مراحل صدور مجوزها را تسهیل کرد و امضاهای طلایی برای صدور مجوزها حذف شد.
افزایش اشتغال در قسمت مشاغل خانگی و ایجاد کسب و کارهای خانگی از راه تسهیل صدور مجوزهای در ارتباط با این حوزه و رشد ۴ برابری تسهیلات مشاغل خانگی هم همچون اقدامات صورت گرفته به حساب می آید. بنابر آمارهای موجود از آغاز فعالیت دولت سیزدهم تا پایان اسفند ۱۴۰۲ بیشتر از ۴۲۶ هزار و ۹۶۶ فرصت شغلی در قسمت مشاغل خانگی بوجود آمده که نسبت به دو سال پایانی دولت دوازدهم رشد ۵۶۰ درصدی را نشان داده است.
ابلاغ ایجاد یک میلیون شغل در سال به استان ها و دستگاههای اجرایی و تقسیم کار ملی و هماهنگی دستگاه ها، افزایش دقت و توسعه نظارت بر اشتغال، مثبت شدن نرخ رشد اقتصادی و افزایش موثر حداقل دستمزد هم از دیگر اتفاقات مبارک در دولت سیزدهم بود که به تحرک بخشی بازار کار و رونق اشتغال کمک کرد.
طبق آمارها پارسال بیشتر از ۷۷۵ هزار شغل خالص بوجود آمده است. همینطور آمار بیمه شدگان الزامی تأمین اجتماعی رشد داشته و ۹۰۹ هزار و ۱۶۴ بیمه شده الزامی به تعداد بیمه شدگان این سازمان افزوده شده است.
ثبت ۱۳۰۰ مورد اشتغال ایجادی توسط دستگاه ها، صحت سنجی آمار ۱۰۱۵ اشتغال ایجادی و تحقق ۱۰۰ درصدی وعده ایجاد یک میلیون شغل هم از دیگر عوامل و نشانه های تحقق شاخصهای بازار کار در دولت سیزدهم به حساب می آید.
افزایش اعلام فرصت های شغلی به میزان ۳۰۰ هزار نفر توسط بنگاه ها و به کارگماری نیروی کار از راه توسعه سامانه ملی جست و جوی شغل را باید از دیگر اتفاقات صورت گرفته به شمار آورد.
سامانه جست وجوی شغل با هدف نظارت بر عملکرد کاریابی ها، ایجاد شفافیت در بازار کار، عدم رجوع حضوری، کم کردن هزینه جست و جوی شغل و تسریع در نقل و انتقال نیروی کار توسط وزارت کار بوجود آمد.
برابر آخرین آمار، بیشتر از ۱۸۱ هزار نیروی کار به این سامانه مراجعه نموده و ۳۵ هزار کارفرما درخواست تأمین نیروی کار را خویش را در سامانه به ثبت رساندند. ۱۷۷ هزار فرصت شغلی هم توسط کارفرمایان و کاریابی ها در سامانه ثبت شده و ۱۵۰ هزار نفر به کار معرفی گشتند. بیشتر از ۴۱ هزار نفر هم از راه سامانه جست و جوی شغل جذب بازار کار شده اند.
در سال قبل کاهش نرخ بیکاری در بیشتر استانهای کشور رقم خورد به نحوی که نرخ بیکاری در ۱۹ استان در کانال ۷ درصد قرار گرفت و در ۲۵ استان تک رقمی شد. تنها ۶ استان با نرخ بیکاری دو رقمی مواجه بودند که رئیس جمهور فقید کشورمان در جلسه هیات دولت در تاریخ ۱۹ اردیبهشت ماه دستور داد تا مشکل اشتغال استانهای دارای نرخ بالای بیکاری حل شود.
پرداخت بیشتر از ۱۶۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات اشتغال و تولید با اهرم منابع مردمی هم یکی دیگر از دلایل موثر در تحقق شاخصهای بازار کار بوده است.
شهید رئیسی حل مشکل بیکاری استانهای دارای بالاترین نرخ بیکاری را همچون موضوعات اولویت دار دولت عنوان کرده و از معاون اول رئیس جمهور خواسته بود با ایجاد کارگروهی طرح ها و برنامه های مدیران استانی در این حوزه را دریافت و با پیگیری ویژه تحقق آنها را دنبال کنند.
یکی از علل تک رقمی شدن نرخ بیکاری در ۲۵ استان کشور، افزایش اختیارات استانداران در زمینه اشتغالزایی بوده است.
یکی دیگر از عوامل موثر بر تحقق شاخصهای بازار کار، کاهش تعدیل نیروی کار بوده است. در حالیکه در سال ۱۴۰۱ تعداد مقرری بگیران بیمه بیکاری ۱۶۶ هزار و ۵۵۳ نفر بوده گزارش ها نشان داده است که این تعداد در سال ۱۴۰۲ به عدد ۱۴۸ هزار و ۴۵۶ نفر رسیده و ۱۰ درصد کاسته شده است.
در روزهای اخیر معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تایید کاهش آمار مقرری بگیران بیمه بیکاری اعلام کرد، آمار مقرری بگیران از ۲۴۰ هزار نفر در شروع دولت مردمی سیزدهم به ۱۵۸ هزار نفر تا پایان اسفند ۱۴۰۲ کاهش پیدا کرد.
پرداخت بیشتر از ۱۶۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات اشتغال و تولید با اهرم منابع مردمی هم یکی دیگر از دلایل موثر در تحقق شاخصهای بازار کار بوده است.
از ابتدای دولت سیزدهم تا آخر سال ۱۴۰۲ بیشتر از ۱۶۰ هزار میلیارد تومان اعتبار برای حوزه اشتغال در نظر گرفته شده که در چارچوب تبصره های بودجه سالانه یا منابع پرداختی به نهادهای حمایتی، به جامعه کار و تولید و بازار کار تزریق شده است.
به گزارش تاکسی مدرن به نقل از ایسنا، کارشناسان اعتقاد دارند که دولت سیزدهم عرضه و تقاضای بازار کار را تغییر داد و مجموعه اقدامات صورت گرفته در این دولت مردمی از احیای بنگاه های راکد و تعطیل و تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار تا توسعه و گسترش مشاغل خانگی، کاهش نرخ بیکاری و افزایش آمار بیمه شدگان جدید تأمین اجتماعی گواه تلاش دولت شهید رئیسی برای بهبود فضای کسب و کار، ایجاد فرصت های شغلی پایدار، حفظ امنیت شغلی نیروهای کار و رونق تولید و بازار کار بوده است.
این پست تاکسی مدرن را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب