تامین مالی 2 هزار پروژه با مالیات 400 هزار مودی
تاکسی مدرن: بالاتر از 400 هزار مودی مالیاتی با پرداخت حدود 6.7 هزار میلیارد تومان منابع زمینه ساز تامین مالی کامل 1323 پروژه را تامین کردند. در کل طرح نیز حدود 2 هزار پروژه از این مسیر تامین مالی شد.
همایون علی اکبری کارشناس اقتصادی در ارتباط با اهمیت ابتکار منحصر به فرد حاکمیت در حوزه ایجاد سازوکار شفافیت و نظارت مستقیم مودیان در حوزه مصرف مالیات اظهار داشت: یکی از موضوعات بسیار مهم در حوزه حل معضل عدم رغبت به پرداخت مالیات، ایجاد سازوکاری در راستای شفافیت هزینه کرد مالیاتی بوده است. در ایران گامی فراتر از شفافیت صرف برداشته شده است و با ابتکاری منحصر به فرد، نه فقط مصرف مالیات شفاف شده است بلکه منطبق با نظر مودی مالیاتی، مالیات پرداختی وی هزینه خواهد شد. این طرح که طرح نشان دار کردن مالیات است؛ به همه مودیان ذیل تبصره ماده ۱۰۰ قانون مالیات های مستقیم اجازه می دهد تا مالیات خودرا به هر طرحی در سرتاسر کشور اختصاص دهد.
وی افزود: بالاتر از ۴۰۰ هزار مودی مالیاتی با پرداخت حدود ۶.۷ هزار میلیارد تومان منابع زمینه ساز تامین مالی کامل ۱۳۲۳ پروژه شد و در کل این طرح نیز حدود ۲ هزار پروژه از این مسیر تامین مالی گردد و مردم مستقیماً سرنوشت مصرف مالیات خود تعیین کنند. چنین نگاهی نه فقط اعتماد عمومی را به سیستم مالیاتی افزایش می دهد، بلکه هدف آن اطمینان از استفاده از منابع مالیاتی در راه هایی است که مستقیماً به سود جامعه باشد.
این کارشناس اقتصادی در ادامه با اشاره به تحقق حاکمیت مشارکتی در نظام مالیاتی اظهار داشت: مشارکت مردم در تعیین محل مصرف منابع مالیاتی خود نشان دهنده تغییر به سوی حاکمیت مشارکتی بیشتر است. این ابتکار منعکس کننده شناخت بیش از پیش اهمیت مشارکت شهروندان در سیاست های عمومی کشور است که منجر به تحقق دموکراسی در حوزه مصرف مالیات خواهد شد. دولت با اجازه دادن به مودیان جهت بیان ترجیحات خود در مورد نحوه مصرف مالیات پرداختی مودیان در پروژه های زیربنایی کشور، نقش مردم را در شکل دادن به چشم انداز اقتصادی کشور تحکیم خواهد بخشید. این مدل از مشارکت شهروندان را بطور کامل توانمند می کند تا نظر خودرا بطور کامل در مورد نحوه مصرف مالیات بیان کنند که این مساله در نهایت منجر به افزایش تعامل با نظام مالیاتی می شود.
علی اکبری در ادامه اضافه کرد: در عرصه پروژه های تامین مالی شده، پروژه های حوزه بهداشت، آموزش و ساخت جاده در صدر اولویت های اختصاص مالیات بوده است. در این راه نیز بالاتر از ۱۸۷ پروژه زیرساختی در رابطه با حوزه راه و جاده تامین مالی شده است. بهبود زیرساخت های جاده ای مستقیماً در رشد اقتصادی اثرگذار می باشد و تامین منابع مالیاتی به سود توسعه راه های روستایی و مناطقه محروم و همین طور مسیرهای برون شهری بسیار مثبت و اثرگذار می باشد و توسعه متوازن را فراهم خواهدنمود. دولت نیز با هدایت مردمی منابع مالیاتی به سوی این پروژه ها، نه فقط نیازهای زیرساختی فوری را برطرف می کند، بلکه زمینه را برای منافع اقتصادی بلندمدت فراهم می آورد.
وی در ادامه در ارتباط با تحقق عدالت مالیاتی در سمت گرفتن و مصرف مالیات اظهار نظر کرد: یکی از مهم ترین نتایج این ابتکار جدید نظام مالیاتی کشور نیز تحقق حرکت به سوی عدالت مالیاتی است. عدالت در گرفتن و مصرف مالیات دو رویکرد ضروری در عرصه مالیاتی است. دولت در بودجه ۱۴۰۴ با افزاش ۱۰۰ درصدی معافیت مالیاتی حقوق بگیران و عدم پرداخت مالیات توسط آنهایی که زیر ۲۴ میلیون تومان در ماه درآمد دارند؛ گامی مهم در امتداد کاهش فشار مالیاتی به بخش حقوق بگیران برداشته است و مالیات تولید نیز ۵ درصد کم شده است؛ بدین سان دولت در حوزه گرفتن مالیات در سال آتی باید به سوی تمرکز بر دانه درشت ها برود و فشار مالیات بر بخش مولد اقتصاد و همین طور بخش حقوق بگیران کاسته شده است و بدین سان در سمت گرفتن مالیات به سوی عدالت حرکت کردیم. حال در سمت مصرف مالیات نیز به کمک طرح نشان دار کردن مالیات ها توسط مودیان و مشارکت مردم در حوزه تعیین محل مصرف مالیات، عدالت در سمت مصرف مالیات نیز محقق شده است.
این کارشناس اقتصادی در آخر به این نکته اشاره نمود که ابتکار موجود در طرح نشان دار کردن مالیات ها باعث شده است که مودیان مالیاتی مستقیماً در نظام مالیاتی دخالت و مشارکت داشته باشند و این ابتکار منحصر به فرد و کلیدی با تقویت مشارکت عمومی، ترویج عدالت مالیاتی و افزایش شفافیت و پاسخگویی دولت، نه فقط رفاه جامعه را بهبود می بخشد، بلکه روابط بین دولت و شهروندانش را نیز تقویت می کند.
منبع: تاكسی مدرن
این پست تاکسی مدرن را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب