هشدار به کارفرمایان و اصنافی که اتباع بدون مجوز را به کار بگیرند

هشدار به کارفرمایان و اصنافی که اتباع بدون مجوز را به کار بگیرند

تاکسی مدرن: بنا بر اعلام مسئولان، با کارفرمایان و اصنافی که اتباع بدون مجوز را به خدمت بگیرند، برخورد و در حوزه اسکان و اشتغال غیرقانونی اتباع بدون مجوز از ظرفیتهای قانونی استفاده خواهد شد.



به گزارش تاکسی مدرن به نقل از ایسنا، برابر ماده ۱۲۰ قانون کار، شهروندان بیگانه نمی توانند در ایران مشغول به کار شوند مگر آنکه دارای روادید ورود با حق کار مشخص بوده و مطابق قوانین و آئین نامه های مربوطه، پروانه کار دریافت کرده باشند.

مطابق با بند ج ماده ۱۱ قانون تنظیم بخشی از درآمدهای دولت، هر کارفرمایی که به شکل غیر مجاز از نیروی کار خارجی استفاده نماید یا در مشاغلی به جز شغل تعیین شده در پروانه کار اقدام نماید، به پنج برابر حداقل دستمزد برای هر روز اشتغال جریمه می شود.

سال گذشته جریمه به کارگیری اتباع غیرمجاز خارجی بابت هر روز اشتغال، ۸ میلیون و ۸۴۷ هزار و ۱۴۰ ریال بود که این رقم در سال ۱۴۰۳ از جانب اداره کل اشتغال اتباع خارجی وزارت کار ۱۱ میلیون و ۹۴۳ هزار و ۶۴۰ ریال اعلام شده و ۳۱۰ هزار تومان نسبت به سال قبل بیشتر شده است.

از نگاه کارشناسان، حضور اتباع خارجی غیر مجاز در کشور صرفنظر از ابعاد امنیتی، ابعاد فرهنگی و اقتصادی هم دارد و می تواند تبعات و نتایج ناگواری به دنبال داشته باشد؛ بر همین مبنا وزارت کار ساماندهی نیروهای کار مجاز را در اولویت قرار داده و ضمن رصد اشتغال غیر مجاز شهروندان بیگانه به کسانی مجوز کار و پروانه فعالیت می دهد که حضورشان را در داخل کشور قانونی کرده و قابل شناسایی باشند.

در طول سال های اخیر با عنایت به شرایط بازار کار و ظهور مشاغل جدید و کمرنگ شدن برخی مشاغل سنتی، خیلی از مشاغل بخصوص مشاغل قدیمی و سنتی با کمبود نیروی کار روبرو شده است، بدین منظور مبحث استفاده از نیروی کار خارجی بعنوان مکمل بازار کار در دستور کار قرار گرفته که با عنایت به نیاز ضروری کارفرمایان در مشاغل صنعتی، عمرانی و کشاورزی، لیستی از مشاغل بر مبنای نیاز استان ها در اختیار کارفرمایان گذاشته شده تا در صورت عدم امکان به کارگیری نیروی کار ایرانی، از اتباع خارجی استفاده نمایند.

با این حال برخی بنگاه ها و صنوف با وجود اطلاع از عواقب به کارگیری اتباع غیر مجاز در کشور با عدم پرداخت حقوق اولیه از بیمه تا دستمزد همچنان درحال جذب نیروی کار خارجی هستند.

به سبب ماده ۱۸۱ قانون کار نیز بکارگیری شهروندان بیگانه فاقد مجوز کار در واحدهای کارگاهی ممنوع می باشد و صراحتا اعلام شده کارفرمایانی که اتباع خارجی غیرمجاز و فاقد پروانه کار یا اتباعی که پروانه کار آنها منقضی شده است را در کاری غیر از آن چه در پروانه کارشان ذکر شده است قبول کنند یا در مواردی که رابطه استخدامی تبعه بیگانه با کارفرما قطع می شود، مراتب را به وزارت کار اعلام نکنند برابر قانون به مجازات حبس از ۹۱ تا ۱۸۰ روز محکوم می شوند.



در همین راستا محمدصادق معتمدیان- استاندار تهران نسبت به اصنافی که از اتباع غیر مجاز استفاده می نماید اخطار داده و اعلام نموده است: مطابق قانون اقدامات بازدارنده برای اصناف و مراکزی که اتباع غیر مجاز استفاده می نمایند را به کار گرفته ایم.

استاندار تهران نسبت به کارفرمایان و اصنافی که از اتباع خارجی غیر مجاز استفاده نمایند اخطار داد و اظهار داشت: مطابق قانون اقدامات بازدارنده برای اصناف و مراکزی که اتباع غیر مجاز استفاده می نمایند به کار گرفته شده و این مراکز پلمپ خواهند شد.وی از پلمپ این مراکز مطابق قانون اطلاع داد و اظهار داشت: در زمینه اسکان و اشتغال غیرقانونی اتباع غیر مجاز بطور حتم از ظرفیتهای قانونی بهره برده و با متخلفان برخورد قانونی خواهیم کرد.

پیش از این بهزاد سام دلیری ـ مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تهران مشکلاتی که اتباع غیرمجاز برای استان به وجود آورده اند را یادآور شده و اظهار داشته بود: تبعات بهداشتی، اجتماعی، امنیتی تنها در شرایطیست که اتباع غیرمجاز به علت نبودن نظارت در سطح استان بوجود آورده اند و درصورتیکه می خواهند در استان فعالیت کنند باید مجوزهای لازم را دریافت نمایند.

وی با اشاره به اینکه شهرداری ها تحت هیچ عنوان حق بکارگیری اتباع غیرمجاز را ندارند و درصورت مشاهده با جریمه های سنگین مواجه خواهند شد، بر لزوم بکارگیری نیروهای بومی تأکید کرده و اظهار داشته بود: اولویت فرصت های شغلی با جوانان و نیروهای بومی است و اگر مجموعه ها در هر شرایطی کمبود نیرو دارند با ادارات تعاون، کار و رفاه اجتماعی مکاتبه و موارد مورد نیاز را اعلام کنند.

چندی قبل نیز مانور طرح ساماندهی شهروندان بیگانه با هدف ارتقاء امنیت، نظم اجتماعی و ساماندهی حضور اتباع خارجی در شهرستان پیشوا، با حضور رییس اداره بازرسی اداره کل تعاون، کار ورفاه اجتماعی استان تهران، بازرسان این اداره، رییس اداره شهرستان پیشوا و دیگر مقامات برگزار گردید. در جریان این مانور، تیم های نظارتی و اجرایی با حاضر شدن در مراکز تجمع و سکونت اتباع خارجی، ضمن بررسی وضعیت مدارک اقامتی و شغلی آنها نسبت به تبیین قوانین و مقررات مرتبط اقدام نمودند و موارد تخلف احتمالی شناسایی و به دستگاههای ذی صلاح ارجاع شد.

علیرغم آنکه آمارها از وجود ۱.۵ میلیون نفر از اتباع خارجی مجاز در کشور خبر می دهد که بشکل قانونی حضور داشته و دارای پروانه کار هستند اما جمعیت افراد غیرمجاز و فاقد پروانه بیشتر از این برآورد می شود.

به گزارش تاکسی مدرن به نقل از ایسنا، خیلی از کارشناسان تأکید دارند که مسئله ساماندهی اتباع خارجی و اشتغال آنها فراتر از حوزه اختیارات و وظایف وزارت کار است و باید در هماهنگی و تعامل با دستگاههای مختلفی همچون وزارت کشور، سازمان ملی مهاجرت، دستگاههای امنیتی و انتظامی و سایر دستگاه ها پیگیری شود. مطابق قانون کار شهروندان بیگانه ای که فاقد پروانه کار، پروانه کار موقت یا کارت کار موقت باشند، اجازه اشتغال در کشور را ندارند و در صورت اشتغال و بکارگیری، کارفرمای آنها متخلف شناخته و مشمول جریمه خواهد شد.




منبع:

1403/12/16
12:43:43
5.0 از 5
198
تگهای خبر: سازمان , ساماندهی , شهردار , شهرداری
این پست تاکسی مدرن را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۵

لینک دوستان تاكسی مدرن

تاکسی مدرن

تگهای تاكسی مدرن

taximodern.ir - حقوق مادی و معنوی سایت تاكسی مدرن محفوظ است

تاكسی مدرن

سفارش آنلاین تاکسی مدرن

تاکسی مدرن، همراه هوشمند شما در سفرهای شهری