مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران اعلام كرد

كاهش 15 درصدی تقاضای تسهیلات نوسازی، توزیع 1000 واحد وام نوسازی در مهرماه

كاهش 15 درصدی تقاضای تسهیلات نوسازی، توزیع 1000 واحد وام نوسازی در مهرماه

تاكسی مدرن: مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران اظهار داشت: از اردیبهشت تا مهرماه امسال تخصیص وام در تهران متوقف بود و این سبب كاهش حدود 15 درصدی در تقاضای تسهیلات توسط متقاضیان شد. این امر به علت آن بود كه برخی متقاضیان كار را به سال آینده واگذار كردند یا آن كه ترجیح دادند از منابع دیگر استفاده كنند.



به گزارش تاكسی مدرن به نقل از ایسنا، سید رضا میرصادقی با اشاره به اینكه از ابتدای سال 95 مسئولیت شناسایی و معرفی متقاضیان تسهیلات نوسازی به بانك های عامل از جانب وزارت راه و شهرسازی بر عهده شهرداری تهران قرار گرفته است، اظهار نمود: از سال قبل تا به امروز 2063 پرونده تسهیلات نوسازی برای دریافت تسهیلات ساخت 14 هزار و 996 واحد مسكونی در سازمان نوسازی تشكیل شده و به بانك های عامل معرفی شده اند.

وی با اشاره به اینكه عمده متقاضیان تسهیلات به بانك مسكن معرفی شده و تنها 818 واحد به بانك رفاه ارجاع داده شده اند، عنوان كرد: سازمان نوسازی از روز اول با بانك های عامل تعامل داشته و در بسیاری موارد همكاری بسیار خوبی از جانب بانك ها به خصوص بانك مسكن صورت پذیرفته است اما در این روند مشكلاتی هم وجود دارد.

میرصادقی با یادآوری مشكلات موجود، اضافه كرد: ضوابط كند كننده، دستورالعمل هایی كه با سیاست های كلی نظام بانكی و چشم اندازهای حاكمیت در نوسازی بافت فرسوده تناقض داشته و سبب روندهای طولانی و بعضاً كند اداری به خصوص در سطح شعب می شود، از عمده مشكلات سازمان نوسازی با بانك های عامل است.

عدم استفاده شهروندان از تسهیلات ودیعه مسكن در یك سال و نیم گذشته

مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران ضوابط بسیار دست و پاگیر پرداخت اقساط در دوره های 2 و 10 ساله را از دیگر مشكلات دریافت تسهیلات نوسازی معرفی نمود و اظهار داشت: یكی از موانع قابل توجه بحث ضمانت ها و وثیقه ها است كه شامل وام های 20 میلیونی برای ودیعه مسكن می گردد.

میرصادقی با یادآوری این نكته كه در یك سال و نیم گذشته این امكان میسر نشده كه متقاضیان بافت فرسوده از تسهیلات ودیعه اسكان استفاده كافی كنند، اظهار داشت: این تسهیلات به صورت محدود و از محل منابع دولتی پرداخت می گردد كه نیاز داریم نه تنها میزان منابع این تسهیلات افزایش پیدا كند بلكه لازم است فرآیند اعطای تسهیلات ودیعه اسكان موقت هم تسهیل شود.

وی اظهار داشت: در تشكیلات بانك مسكن هم كه بیش از 90 درصد از تسهیلات وام مسكن هم در این بانك است مشكلاتی به چشم می خورد. به صورت مثال، در بحث نظام ارزیابی پیشرفت كار كه بر اساس تسهیلات متقاضی پرداخت می گردد اگر پیشرفت كار از یك مرحله ای بیش تر شود احتمال دارد دیگر تسهیلات پرداخت نشود.

میرصادقی تصریح كرد: از سوی دیگر بانك مسكن مكلف كرده است در پروژه های نوسازی كه عمدتاً مالكین آن ها توان اقتصادی مطلوبی ندارند 25 تا 30 درصد در پروژه هزینه شود تا مرحله اول تسهیلات پرداخت شود و همین امر هم سبب كند شدن فرایند نوسازی می گردد.

دبیرستاد بازآفرینی پایدار كلانشهر تهران با اشاره به اینكه هم اكنون تعامل و فضای همكاری ذی مدخلان نوسازی نسبت به گذشته بسیار مثبت تر شده است، اظهار داشت: اخیرا بانك توسعه تعاون هم بعنوان بانك عامل برای عرضه تسهیلات نوسازی معرفی شده است. در نشستی هم كه به همراه شركت عمران و بهسازی شهری ایران و مسئولان بانك برگزار گردید جنس پروژه ها و مسائل آن ها را معرفی و درخواست كردیم كه شرایط تسهیل شود.

سیاست انقباضی وام نوسازی در تهران

میرصادقی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به سیاست انقباضی بانك ها در تهران و در عین حال سیاست انبساطی در سایر شهرها عنوان كرد: بانك مركزی تسهیلاتی را در قالب تكلیف به بانك ها ابلاغ می كند منتهی همه بانك ها وارد عرصه عمل نمی شوند و بانك هایی هم كه به این مورد می پردازند از یك نظام مشخص و یكپارچه پیروی نمی كنند. هم اكنون 818 واحد را به بانك رفاه معرفی كردیم اما تعدادی از متقاضیان هنوز در مراحل تشكیل پرونده هستند.

توزیع 1000 واحد وام نوسازی در تهران در مهرماه

وی با تاكید بر اینكه نباید تمام بار را به دوش بانك مسكن انداخت، خاطرنشان كرد: از اردیبهشت تا مهرماه امسال انتظار تخصیص وام در تهران را داشتیم و این اتفاق نمی افتاد، در عین حال سهمیه استان های دیگر در جریان بود. در همان بازه زمانی نوبت انتظار با 5000 واحد برای ما تشكیل شد اما خبری از تسهیلات نبود. از مهرماه هم یكهزار واحد را در تهران و 4000 واحد را در كل كشور توزیع كردند. این در شرایطی است كه در بعضی از استان ها حتی یك تقاضای فعال هم وجود نداشت.

مدیر عامل سازمان نوسازی شهرداری تهران با اشاره به اینكه ضرر این مورد برای مردم است، اظهار داشت: امسال حدود 15 درصد در تقاضای تسهیلات به علت توقف 5 ماهه كاهش داشتیم، این امر شاید به علت آن بود كه برخی متقاضیان كار را به سال آینده واگذار كردند یا آن كه ترجیح دادند از منابع دیگر استفاده كنند.

بانك مسكن در انتظار اختصاص یارانه به وام های نوسازی

میرصادقی همینطور با انتقاد از فقدان حمایت های لازم در عرضه یارانه به وام های نوسازی تصریح كرد: برپایه مصوبه هیئت وزیران در تاریخ 93.8.8 دولت باید به بانك ها یارانه كمك به نوسازی بافت فرسوده را اعطا كند.

وی با اشاره به اینكه در سال 95 بانك مسكن 36 هزار واحد تسهیلات اعطا كرد كه 9000 واحد آن مربوط به تهران بود، اظهار داشت: بانك مسكن معتقد می باشد هر گاه دولت یارانه را پرداخت كند بانك این یارانه را در اختیار متقاضیان قرار می دهد. اما در نهایت در صورت عدم تحقق این امر، این مردم هستند كه متضرر خواهند شد.

بر اساس گزارش روابط عمومی و امور بین الملل سازمان نوسازی شهر تهران، مدیر عامل سازمان نوسازی شهرداری تهران در انتها اضافه كرد: در مجموع بر مبنای تدابیر اتخاذ شده توسط مجموعه وزارت راه و شهرسازی، بانك مسكن و شهرداری تهران هیچ گونه محدودیتی در مورد پرداخت اصل تسهیلات وجود ندارد؛ اما كاهش طول و زمان فرآیندها توسط بانك های عامل و پشتیبانی از بانك ها به منظور پرداخت یارانه سود بانكی توسط دولت می تواند مشكلات موجود را برطرف كند.




1396/11/15
14:50:55
5.0 از 5
5331
تگهای خبر: شهرداری , فرسوده
این پست تاکسی مدرن را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۱

لینک دوستان تاكسی مدرن

تاکسی مدرن

تگهای تاكسی مدرن

taximodern.ir - حقوق مادی و معنوی سایت تاكسی مدرن محفوظ است

تاكسی مدرن

سفارش آنلاین تاکسی مدرن