در گزارشات علمی اعلام شد؛

ارتقا رتبه ایران در شاخص تاب آوری جهانی با شرایط تحریمی

ارتقا رتبه ایران در شاخص تاب آوری جهانی با شرایط تحریمی

تاکسی مدرن: وضعیت ایران در گزارش 2023 جهانی شاخص تاب آوری اقتصادی نسبت به سال قبل 3 رتبه و در مقایسه با دو سال قبل 20 رتبه با وجود شرایط تحریمی ارتقاء یافته است.



به گزارش تاکسی مدرن به نقل از مهر علی حسین پور، مدیر کل دفتر ارتباط با مراکز علمی و پژوهشی خارجی و سازمان های بین المللی مرکز پژوهش های توسعه و آینده نگری در گزارشی با اشاره به این که یکی از با اهمیت ترین معیارهای ارزیابی و تعیین کیفیت نظام توسعه در کشورها، جایگاه وضعیت رتبه فاکتورهای توسعه در سطح بین المللی است، بیان کرد: این شاخص ها با عناوین گوناگون توسط مراجع علمی و بین المللی با رویکرد های متفاوت هر سال مورد بررسی و منتشر می شود. جایگاه این شاخص ها از این منظر اهمیت دارد که رتبه و جایگاه هر کشور مورد توجه سیاستگذاران، فعالان اقتصادی، سرمایه گذاران در سطح تعاملات بین المللی برای تصمیم گیری و میزان انگیزه حضور آنها در کارهای اقتصادی و اجتماعی است.
در این گزارش آمده است هر چند روش ارزیابی و استفاده از داده های آماری آنها بعضاً ممکنست با اهداف خاصی یا حتی سو گیری نسبت به یک کشور بررسی شود ولی این شاخص ها یک معیار نسبی و کلی از وضعیت کشورها را نشان میدهد. تعدادی از فاکتورهای مطرح در سطح کلان توسعه که مورد توجه تصمیم گیران در میزان حضور و مشارکت آنهاست شامل، فاکتورهای محیط کسب وکار، رقابت پذیری جهانی، نوآوری جهانی، رفاه، توسعه انسانی، آزادی اقتصادی و.... است.
مدیر کل دفتر ارتباط با مراکز علمی و پژوهشی خارجی و سازمان های بین المللی مرکز پژوهش های توسعه و آینده نگری در این گزارش اشاره کرد: شاخص تاب آوری جهانی نیز یکی از این نوع شاخص ها است که ابعاد و پایه اصلی آن در سه محور شامل (اقتصاد، کیفیت ریسک و زنجیره تأمین) مورد بررسی قرار می گیرد. شاخص تاب آوری جهانی توسط گروه (FM Global) که در عرصه مدیریت مالی و بیمه فعال می باشند، مسائل و چالش های مربوط به توانمندی اقتصادی، مخاطرات و عوامل اثر گذار بر فعالیت کسب و کارهای هر کشور را در سطح جهان با بهره گیری از اطلاعات مراجع آماری مثل بانک جهانی و مجمع جهانی اقتصاد کشورها را مورد ارزیابی قرار می دهند. هر کدام از این محورها از ۵ معیار تشکیل شده که بواسطه آن امتیاز هر محور مورد سنجش قرار می گیرند.




همانگونه که در نمودار مشخص است، جایگاه رتبه و امتیاز ایران متناسب با ظرفیت ها و انتظارات هنوز فاصله دارد. اما وضعیت ایران در گزارش ۲۰۲۳ نسبت به سال قبل ۳ رتبه و در مقایسه با دو سال قبل ۲۰ رتبه با وجود شرایط تحریمی ارتقا یافته است. این شاخص به مولفه هایی مثل راندمان، ریسک و مخاطرات، وابستگی اقتصاد کشورها به نفت (صادرات و واردات)، فساد، حکمرانی شرکتی، کیفیت زیرساخت ها، کیفیت شبکه توزیع و زنجیره تامین تمرکز دارد.
به گفته حسین پور رویکرد برنامه های توسعه خصوصاً محورهای کلیدی در برنامه هفتم توسعه به صورتی هم راستا با مؤلفه های این شاخص و بهبود دیگر فاکتورهای توسعه است. به عنوان مثال راندمان یکی با اهمیت ترین معیار ارزیابی در رکن اقتصادی شاخص تاب آوری است که پایه اصلی رشد اقتصادی در برنامه هفتم در نظر گرفته شده است.
در صورت اجرای برنامه های صحیح و مدیریت عملکرد حوزه های متولی در کشور برمبنای اهداف تعیین شده در برنامه هفتم توسعه، می توانیم رتبه این شاخص و سایر فاکتورهای مطرح در سطح بین المللی را بهبود دهیم. برای موفقیت در اجرای برنامه ها و تحقق اهداف آن، همیشه بر طراحی، استقرار و پیاده سازی نظام مدیریت عملکرد دستگاه های اجرائی با پیوند نظام بودجه ریزی به نظام برنامه ریزی در سازمان برنامه و بودجه کشور بر پایه مبانی علمی و چارچوب مشخص تاکید می شود. در صورت عدم حل این خلاء شاهد انحراف مجدد در برنامه ها و تکرار نتایج گذشته خواهیم بود که در این شرایط موفقیت در تحقق اهداف برنامه ها بطور منطقی دور از انتظار است.


منبع:

1402/04/11
08:54:08
5.0 از 5
414
تگهای خبر: سازمان , شركت , صادرات , طراحی
این پست تاکسی مدرن را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۵

لینک دوستان تاكسی مدرن

تاکسی مدرن

تگهای تاكسی مدرن

taximodern.ir - حقوق مادی و معنوی سایت تاكسی مدرن محفوظ است

تاكسی مدرن

سفارش آنلاین تاکسی مدرن