وزیر كشور: حاشیه نشینی نتیجه نظام اداری مالی غلط كشور است

وزیر كشور: حاشیه نشینی نتیجه نظام اداری مالی غلط كشور است

تاكسی مدرن: وزیر كشور حل معضل حاشیه نشینی را در گرو اصلاح نظامات اداری، مالی، برنامه ریزی، بودجه ریزی كشور خواند.


به گزارش تاكسی مدرن به نقل از ایسنا، عبدالرضا رحمانی فضلی در صد و شانزدهمین جلسه شورای اجتماعی كشور كه با مبحث بررسی معضلات و مشكلات حاشیه نشینی برگزار شد، اظهار نمود: حاشیه نشینی یكی از پنج صدمه ای است كه مقام معظم رهبری هم در این خصوص تاكیداتی داشتند.
وی افزود: مبحث حاشیه نشینی خارج از تحلیل و ریشه یابی و بعد تاریخی آن، واقعیتی است كه با آن مواجه هستیم.
به قول وزیركشور، دو نگاه در مورد حاشیه نشینی وجود دارد؛ نگاه اول این است كه اگر كمك نماییم شرایط مناطق حاشیه نشین بهبود یابد، سیر مهاجران به این مناطق افزایش می یابد.
وی افزود: نگاه دوم این است كه این واقعیت را ریشه یابی كرده و بدانیم كه حاشیه نشینی خروجی اقداماتی است كه در این كشور صورت گرفته است. حاشیه نشینان انسان بوده و از بعد انسان بودن و هم وطن بودن بر ما حق دارند و باید شرایطی برای آنها فراهم گردد.
به قول رحمانی فضلی، برای تحقق نگاه دوم ضمن اینكه باید روند مهاجرت را كاهش دهیم، باید خدمات اولیه مانند آموزش، بهداشت و شرایط مطلوب محیطی را در این مناطق عرضه دهیم. ما نمی توانیم تكلیف خودمان را نسبت به مردم كشورمان با تصور اینكه محیط و محل اسكان مبنا است ساماندهی نماییم. باید نگاه ما نگاه انسانی باشد و انسان ها را محور قرار دهیم.
وزیر كشور با اشاره به اینكه كاملا آگاه هستیم مهاجرت به شهرها باعث حاشیه نشینی می شود، اظهار داشت: باید یك گام قبل از مهاجرت حركت نماییم به اینكه چه چیزی باعث مهاجرت می شود ؟ عدم توازن و تعادل در توزیع منابع و خدمات و فعالیت ها منجر به عدم تعادل در توزیع جمعیت می شود و بخشی از این عدم تعادل و توزیع جمعیت در مناطق حاشیه ای شكل می گیرد.
وی با اشاره به اینكه به صورت كلان در تهران با انباشت عظیم منابع و سرمایه ملی روبرو می باشیم، اظهار داشت: اما از آن طرف هم تهران رتبه یك بزهكاری و جرم و جنایت را دارد كه این ناشی از عدم توازن و تعادل است و ما به آن گرفتار شده ایم.
رحمانی فضلی افزود: باید ببینیم كه چه چیزی باعث عدم تعادل و توازن می شود، می توان اظهار داشت كه برنامه ریزی غلط، نظام اداری غلط، نظام مالیاتی و بانكی و پولی غلط و نظام بودجه ریزی غلط منجر به حاشیه نشینی شده است و اگر بخواهیم ریشه ها را از مبدا حل نماییم باید نظام برنامه ریزی، بودجه ریزی، مالیاتی، پولی و بانكی كه دارای اشكالات بسیاری است اصلاح گردد.
وی تصریح كرد: نمی توانیم معطل بمانیم تا این نظام ها اصلاح شوند بلكه باید همزمان اقدا مات لازم را انجام دهیم تا حاشیه نشینان زندگی مناسبی داشته باشند و همینطور به مرور آن نظامات هم اصلاح گردد.
وزیر كشور با اشاره به اینكه بحث كالبدی حاشیه نشینی در طرح تقسیم ملی كار به وزارت راه و شهرسازی و شهرداری ها سپرده شده، اظهار داشت: وزارت راه و شهرسازی متولی كالبدی مناطق حاشیه نشین شد و دستگاه های معین و همكار هم برای آن مشخص شده است. وزارت راه و شهرسازی در گزارش هایی كه عرضه كردند به این مورد اشاره داشتند كه عدم هماهنگی و بخشی نگری مانع هم افزایی شده است كه این مورد قابل قبول نیست بلكه وظیفه خود وزارت راه و شهرسازی است. باید به ما بگویند كدام دستگاه با آنها هماهنگ نیست و نباید كسی در اینجا فرافكنی كند و مسئولیت این كار به عهده وزارت راه و شهرسازی است. ضمن انكه این تقسیم بندی را بر این اساس انجام دادیم تا هم افزایی شكل بگیرد، موازی كاری نشود و بهره وری منابع هم افزایش یابد.
وی با تاكید بر اینكه اقدامات خوبی در حوزه حاشیه نشینی انجام شده است اما عقب افتادگی تاریخی در این عرصه وجود دارد اظهار داشت: برای جبران این عقب افتادگی باید كار جهشی انجام دهیم. ریس جمهور طرحی را با عنوان بازسازی بافت فرسوده مطرح نمودند كه معلق ماند، چون كه در وزارتخانه مربوطه كه متولی این كار بود انگیزه انجام این طرح وجود نداشت اما حالا كه انگیزه ایجاد شده، اقدامات سرعت مد نظر را ندارد.
رحمانی فضلی تصریح كرد كه نسخه انقلابی جهادی و سریع برای این مورد بحثی است كه آقای رئیس جمهور مطرح كرده است و همه دستگاهها را موظف كرده كه زمین هایی كه مازاد دارند را در اختیار این طرح قرار دهند.
او همینطور با اشاره به برنامه های اجتماعی در مناطق حاشیه نشین اظهار داشت: در حوزه اجتماعی چاره این است مردم را پای كار بیاوریم و كار دولت و دستگاه ها باید تسهیل گری باشد ما مقررات و قوانین و منابع را باید در اختیار مردم قرار دهیم تا كار را خودشان انجام دهند البته با فرستادن چند نفر بعنوان گروه پیشرو در این محلات با وجود اینكه اقدام خوبی است اما كار با سرعتی كه ما می خواهیم پیش نمی رود مگر اینكه افرادی در این محلات توانمند شده و انگیزه جمعی ایجاد شود تا همه افراد محل همچون دانش آموزان، معلم، روحانیون و... در این حركت خودجوش سهیم شوند.
به قول وی، سازمان های اجتماعی وظیفه توانمندسازی و افزایش مشاركت را دارد و سازمان های مردمی و ان جی اوها باید پیش رانهای این حركت عظیم باشند.
وزیر كشور با اشاره به برنامه های اجرا شده در قلعه گنج اظهار داشت: الگوی جدیدی مبتنی بر مبحث «قلعه گنج» بوجود آمد و 31 شهرستان را در 31 استان مشخص كردیم و كار مطالعاتی در این شهرستان ها انجام شده و طرح توسعه برای آنها نوشته شد. سال قبل هم دستورالعمل و برنامه كار را مشخص كردیم و برای هر شهرستان یك معین از بخش خصوصی در نظر گرفتیم.
وی خاطرنشان كرد: اگر هر استان یك شهرستان را برای خود الگو قرار دهد، می تواند این طرح را برای دیگر شهرستان های استان، عملی و اجرایی كند. من با عنایت به وقوع سیل از آغاز سال درگیر مسائل مربوط به آن بودم و از این مورد هم كمی غافل شدم.
وزیر كشور با تاكید بر اینكه هر كاری كه در كشور انجام می دهیم بدون كمك مردم و همراهی آنها امكان پذیر نخواهد بود، اظهار داشت: برنامه های دشمن برای ما در شرایط كنونی افزایش تحریم و صفر كردن خرید نفت می باشد و محوریت كارشان با این اقدامات ایجاد تنش اجتماعی، ناامنی اجتماعی و اعتراضات اجتماعی در كشور است، اما ما باید قدر مردم را بدانیم كه در همه شرایط انقلاب و كشور را حمایت كردند.بنابراین وظیفه انسانی قانونی، انقلابی و شرعی ما این است كه در قالب جغرافیای همه مناطق كشور، همه مردم از حداقل امكانات برخوردار باشند.



1398/02/15
19:11:08
5.0 از 5
4543
تگهای خبر: آموزش , خدمات , سازمان , ساماندهی
این پست تاکسی مدرن را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۳

لینک دوستان تاكسی مدرن

تاکسی مدرن

تگهای تاكسی مدرن

taximodern.ir - حقوق مادی و معنوی سایت تاكسی مدرن محفوظ است

تاكسی مدرن

سفارش آنلاین تاکسی مدرن