آماده كردن بانك ها برای ورود به انقلاب صنعتی چهارم با كنسرسیوم ققنوس

آماده كردن بانك ها برای ورود به انقلاب صنعتی چهارم با كنسرسیوم ققنوس

تاكسی مدرن: شبكه ققنوس، پلتفرمی برای آماده سازی نظام بانكی و بویژه بانك ها برای ورود به اقتصاد دیجیتالی است. در ادامه متن گفتگوی سیدولی الله فاطمی، مدیرعامل ققنوس پیرامون دلیلهای شكل گیری این شبكه و رمزارز آمده است.



شبكه ققنوس، پلتفرمی بر اساس فناوری دفتر كل توزیع شده است كه متشكل از میزبان های غیرمتمركز است. این میزبان ها كه هم اكنون شركت های گروه داده پردازی (بانك پارسیان)، سرمایه گذاران فناوری تك وستا (گروه توسن)، فناوری اطلاعات و ارتباطات پاسارگاد آریان (بانك پاسارگاد)، هلدینگ داده ورزی سداد (بانك ملی) و گروه فن آوران هوشمند بهسازان فردا (بانك ملت) هستند و بعنوان اعضای بنیاد ققنوس، این شبكه را به صورت غیرمتمركز اداره می كنند.
شبكه ققنوس پلتفرمی جهت توكنایز كردن انواع دارایی ها است و در تلاش است تا بتواند بانك ها و شركت های فناوری اطلاعات كشور را برای ورود به انقلاب صنعتی چهارم كه اقتصاد دیجیتالی است، آماده كند چونكه از دید انقلاب صنعتی چهارم، اقتصادی موفق است كه بیشترین دارایی، فعالیت و تمركز را در دیجیتالی كردن دارایی های خود داشته باشد. با سید ولی الله فاطمی اردكانی مدیرعامل ققنوس درباره این شبكه و راهكارهایی كه ارائه می دهد، گفتگویی انجام شده است كه در ادامه آمده است. شكل گیری ققنوس
ولی الله فاطمی درباره دلیل شكل گیری كنسرسیوم ققنوس این طور توضیح داد: «چون روند توسعه فناوری بلاكچین در سال های اخیر در دنیا بسیار چشم گیر بود و در نظام بانكی كشور نیز نگاه های مخرب درباره این فناوری وجود داشت، موجب شد تا ضرورتی را ببینیم و آنرا در چارچوب یك كار تحقیق و توسعه ای بررسی كنیم؛ بدین سبب در شكل گیری این كنسرسیوم هم سوژه لزوم وجود داشت و هم اینكه بتوانیم در چارچوب تجربه و آزمون پذیری از این فنآوری استفاده نمائیم.»
به گفته او، تجربه استفاده از فناوری بلاكچین حتی در سطح دنیا نیز بسیار جدید است؛ بدین سبب شكل ققنوس نیز به صورت تحقیق و توسعه است؛ به این معنا كه این كار جدید است و باید امكان خطا و یادگیری را به افراد فنی داد. حتی باید امكان تجربه كسب كردن قانون گذار را نیز برای رفع موانع و چالش های قانونی پیش رو داد و اگر می خواهیم در یك فناوری جدید همگام با دنیا قدم برداریم، نباید از روز اول انتظار داشته باشیم همه چیز شسته ورفته و بدون خطا جلوی رویمان باشد؛ چونكه در پیشرفته ترین كشورهای دنیا نیز در این عرصه هنوز چنین اتفاقی درباب این تكنولوژی نیفتاده است و این فرصت خوبی برای ماست.
فاطمی همین طور به این مساله اشاره نمود كه پیش از اینكه زمان بحران زایی و تخریب فناوری بلاكچین فرا برسد، برای بانك ها به صرفه و معقول است كه بتوانند این ابزار را به كار گیرند. او صحبت هایش را ادامه داد و اظهار داشت: «درنتیجه هدف ما این است كه تحقیق و توسعه ای شكل بگیرد برای پاسخ به نیاز حرفه ای و مصون كردن كسب وكارهای بانكی و بازار سرمایه از آثار تخریب این فناوری.» ورود به اقتصاد دیجیتالی
محور اصلی فعالیت شبكه ققنوس، آماده كردن بانك ها برای ورود به اقتصاد دیجیتالی است و می خواهد این آمادگی را برای مجموعه نظام بانكی و به خصوص برای شركا و سرویس گیرندگانش ایجاد كند.
فاطمی با اشاره به این مساله كه یكی از الزامات جدی برای ورود به انقلاب صنعتی چهارم، بحث دیجیتالی كردن دارایی ها، پیشنهاد خدمت متمایز به مشتریان و ارتباط ویژه با هر كدام از آنها است، اظهار داشت: «یكی از محوری ترین بحث های ققنوس نیز این است كه بتوانیم انواع دارایی ها را در زمان های آتی دیجیتالی نماییم. همین طور بتوانیم هویت را به صورت دیجیتالی در كل شبكه به اشتراك بگذاریم. هویت نیز شامل هویت های فردی، حقوقی، اعتباری و تجربه كاربری است كه امیدواریم همه ی این موارد در ققنوس به صورت دیجیتالی و توكن در اختیار سرویس گیرندگان و سرویس دهندگان قرار گیرد. در نهایت نیز بحث سرویس رسانی و دستورالعمل ها وجود دارد؛ یعنی ما بتوانیم مجموعه دستورالعمل ها و فرایندهای اجرایی ارائه خدمت به مردم را مانند حمل و نقل، اعتبارات اسنادی، واردات و صادرات و بیمه و در كل تمامی خدماتی كه سازمان ها با بازارهای مالی سروكار دارند را با ابزار توكن برای مردم و شركت های سرویس دهنده فراهم نماییم.» دلیل عرضه توكن پیمان
در دنیای حرفه ای یك بستر رمزارز باید در گام اول بتواند توكنی را بعنوان توكن پایه یا توكن تسویه داشته باشد. فاطمی با بیان این مطلب توضیح داد: «پس از بررسی های زیاد به این نتیجه رسیدیم كه توكن پیمان را عرضه نماییم تا بتواند این نقش را به خوبی ایفا كند. به علاوه این توكن باید بتواند الزامات فقهی، حقوقی و دستورالعمل هایی كه در این عرصه وجود دارد را نیز رعایت كند. بدین جهت توكن پیمان با پشتوانه طلا صادر می شود و از این طریق شبكه ققنوس می تواند بهترین راه برای یك بازار مبادله كالا به كالا یا بازار مبادله توكن با توكن بوسیله توكن پیمان باشد.» اهداف كنسرسیوم ققنوس
از صحبت های ولی الله فاطمی مدیرعامل ققنوس، متوجه شدیم كه هدف اصلی این پلت فرم توكنایز كردن هرگونه دارایی و عرضه آن است و یكی از چالش های بزرگی كه بانك ها در بحث دارایی های منجمد خود با آن روبه رو هستند نیز این است كه بتوانند املاك مازاد و یا حتی املاك بزرگ در اختیار خودرا توكنایز كنند كه بستر ققنوس ظاهرا بهترین راه برای این كار است.
همچنین یكی دیگر از اهداف پلت فرم ققنوس این است كه بتواند طی پنج سال آینده تا ۱۰ درصد حجم معاملات GDP كشور بوسیله آن انجام شود؛ یعنی هم بتواند دارایی ها را نقدپذیر كند و هم بتواند آنرا در جهت افزایش تولید در كشور استفاده نماید. بگفته فاطمی، اگر این مساله را شاخص و مبنا در نظر بگیریم، درست است كه پلت فرم ققنوس امروز در اقتصاد خرد كشور حضور دارد اما به تدریج می تواند سهم خودرا در اقتصاد كلان نیز نشان دهد.
فاطمی درانتها به ایجاد توكن آب اشاره نمود و آنرا یكی دیگر از كاربردهایی دانست كه به احتمال زیاد در سال ۱۳۹۸ آنرا اجرایی خواهند كرد. در شهرهای كشاورزی، مفهومی وجود دارد به نام حقابه كه به معنای حق استفاده از آب است كه بگفته مدیرعامل ققنوس می توان آنرا شكل سنتی توكن دانست كه اتفاقا می توان با كمك پلت فرم ققنوس، نسخه كارآمدتری از آن ارائه نمود.
2121


منبع:

1398/03/23
18:35:02
5.0 از 5
4294
تگهای خبر: املاك , تولید , حمل و نقل , خدمات
این پست تاکسی مدرن را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۳

لینک دوستان تاكسی مدرن

تاکسی مدرن

تگهای تاكسی مدرن

taximodern.ir - حقوق مادی و معنوی سایت تاكسی مدرن محفوظ است

تاكسی مدرن

سفارش آنلاین تاکسی مدرن